Spoštovane krajanke, cenjeni krajani!

V zvezi z Državnim prostorskim načrtom za Mali logistični center z varovanimi parkirišči – MLC Lopata ter povezovalno cesto iz obstoječega avtocestnega priključka Celje – zahod, ki v javnosti dvigujeta veliko prahu podajamo naslednje informacije.

Projektna dokumentacija za MLC Lopata je bila prvotno res nekoliko neustrezno pripravljena v smislu prikaza grafike, na kateri je bilo sočasno predstavljenih več različnih možnosti vključitve MLC Lopata v prostor, kar je pri laični javnosti povzročilo zmedo in upravičeno zaskrbljenost.

Vendar pa je bila na javni predstavitvi pobude za Državni prostorski načrt za Mali logistični center z varovanimi parkirišči – MLC Lopata ter povezovalne ceste iz obstoječega avtocestnega priključka (ACP) Celje – zahod, ki je potekala v sredo, 13. 3. 2019 v prostorih Mestne občine Celje, zadeva pojasnjena in predstavljena ustrezno in strokovno.

Za izvedbo projekta ne bo nobenih ekstremnih in invazivnih posegov v prostor, nikomur se ne bo rušila hiša, saj smo skupnost, ki je nedavno pomagala zgraditi novo hišo družini v stiski in ne skupnost, ki bi rušila domove.

S povezovalno cesto se bo na Lopati naselje razbremenilo ne le tovornega, temveč celotnega prometa, kar je lahko kraju le v korist in nikakor v škodo. S skrajšanjem dovozne/izvozne poti se bodo zmanjšali tudi škodljivi vplivi na okolje, izboljšala cestno-prometna varnost tamkajšnjih prebivalcev, znižale emisije izpušnih plinov, hrupa in tresljajev. Glede dvomov v varovana parkirišča pa že samo ime pove, da bodo parkirišča varnejša od običajnih, saj bodo pod stalnim nadzorom. Sicer pa eno parkirišče v neposredni bližini že obstaja in kraju zaradi njega ne nastaja škoda.

V kolikor imate v zvezi z MLC Lopata kakršnakoli vprašanja ali dvome lahko za dodatne informacije, ki so edine verodostojne, kontaktirate Oddelek za okolje in prostor ter komunalo Mestne občine Celje oziroma Ministrstvo za okolje in prostor, saj gre za projekt državnega pomena.

Več informacij najdete tudi na spodnjih dveh povezavah.

MLC Lopata

DPN – grafika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *