Po zgledu drugih sodobnih mest se je tudi Mestna občina Celje odločila, da z javno sanitarno enoto poveča razpoložljivost javnih stranišč v Celju. Prvo takšno javno sanitarno enoto je občina namestila na parkirišču pri Turški mački in je uporabnikom na voljo od 11.2.2022. Sanitarna enota, ki nosi ime W CE, bo zaenkrat odprta od 6. do 22. ure, za njeno uporabo pa bo potrebno odšteti 0,50 evra.

Mobilna sanitarna enota je prilagojena invalidom in ima dovozno rampo. Opremljena je z opremo za dezinfekcijo, notranjo in zunanjo osvetlitvijo, video nadzorom ter previjalno mizo. V hladnih dneh bo ogrevana. Notranjost je v celoti izdelana iz nerjaveče pločevine.

Zunanja stran mobilne sanitarne enote je opremljena z interaktivno elektronsko tablo, na njej je nameščen tudi zemljevid Celja.

Za vzdrževanje sanitarne enote bo skrbelo javno podjetje Zelenice.

Mobilna sanitarna enota je plod slovenskega znanja in jo je izdelalo podjetje Feroholding iz Krmelja. Cena enote z vsemi dodatnimi elementi je bila 44.600 evrov. Vsa ostala pripravljalna in gradbena dela je izvedlo Javno podjetje Zelenice.

Vir: Mestna občina Celje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *