Spoštovani!

Na prostorskem portalu Mestne občine Celje (prostor.celje.si), ki je zbirka interaktivnih zemljevidov s specifičnimi tematikami, so v teh dneh dodali novo vsebino – Veljavni prostorski akti. Na tem mestu si je mogoče ogledati podatke o izvedbenih prostorskih aktih, ki veljajo na območju Mestne občine Celje.

Novo vsebino si je mogoče ogledati na naslednji povezavi: https://prostor.celje.si/pregledovalnik/javniIPA

Nova vsebina je opremljena z geolociranimi grafičnimi prikazi ureditvenih situacij izvedbenih prostorskih aktov in podatki o pripadajočih odlokih, ki podajajo pogoje za gradnjo in urejanje prostora.

Verjamejo, da bo nova vsebina zanimiva in v pomoč pri načrtovanju gradbenih posegov ali nakupu nepremičnine na območju Mestne občine Celje, tako laični, kot strokovni javnosti – npr. obstoječim lastnikom zemljišč, potencialnim kupcem zemljišč, nepremičninskim posrednikom in projektantom.

V zbirki prostorskega portala MOC so sicer že na voljo zemljevidi za sledeče tematske sklope: Celebus – linije in postajališča, 3D interaktivno Celje, Parkirišča, Zelene površine, Celjski prostorski plan, Prikaz stanja prostora, Lokacije defibrilatorjev (AED enot), Cestne zapore in Servis 48.

Zemljevidi na prostorskem portalu MOC na enostaven način podajajo ozke podatkovne sklope, tako da do želenih informacij pridete karseda hitro. Za ogled zemljevidov potrebujete le računalnik, tablico ali pametni telefon s sodobnim spletnim brskalnikom. Vse podane vsebine so informativne narave, za uradne informacije se obrnite na pristojne službe Mestne občine Celje.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *