Spoštovani!

S 1. julijem so nastopile novosti in spremembe linij in voznega reda mestnega potniškega prometa Celebus. Med pomembnejšimi novostmi, ki jih je Mestna občina Celje zasnovala v sodelovanju z Nomagom,  so nova linija do Šmartinskega jezera, kamor bo Celebus vozil ob sobotah,  podaljšanje linije 2 do Lopate in sprememba t. i. Nakupovalne linije. Novost je tudi sprememba obratovalnega časa, Celebus bo od začetka julija vozil že od petih zjutraj.

Občanke in občani so že nekajkrat izrazili željo, da bi Celebus vozil tudi do Šmartinskega jezera. S Celebusuom se bo na liniji 8 do ene osrednjih celjskih rekreativnih in turističnih točk mogoče peljati ob sobotah, in sicer na trasi Železniška postaja (ŽP) Celje–Hudinja–Nova vas, Dečkova, Lava–Ostrožno–Lokrovec–Šmartinsko jezero in obratno. Celebus bo do Šmartinskega jezera vozil ob sobotah, med 1. aprilom in 30. oktobrom.

Nakupovalna linija (linija 4) bo po novem vodila iz središča mesta (Železniška postaja–ŽP Peron št. 4) in naprej na relaciji Cankarjeva–Ljubljanska–Čopova–Dečkova–Nova vas–Mercator center-Ulica Frankolovskih žrtev–City center–Inpos–Nova vas-Dečkova–Čopova–Glazija-ŽP. S takšno zasnovo linije bo še več ljudem omogočeno, da se bodo po nakupih lahko odpravili s Celebusom.

Liniji 5 smo dodali še linijo 5A, ki bo vozila na trasi Celje ŽP-Selce-Cesta na grad K-Skalna klet-Celje ŽP. Na voljo bodo tri vožnje dopoldan in tri popoldan.

Na občini si prizadevajo, da bi v kratkem zaživela tudi nova linija do Medloga in Babnega. O umestitvi trase in varnih postajališč potekajo usklajevanja z vodstvom krajevne skupnosti.

V Celju imamo zaenkrat deset Celebusov, ki bodo po novem vozili na kar osmih linijah, pri tem pa je treba poskrbeti, da vožnje niso predolge in da je zagotovljena ustrezna frekvenca voženj.

V Mestni občini Celje sicer načrtujejo nakup novih avtobusov, med drugim tudi električnih, kar pa bo odvisno od subvencij, ki jih bo za to namenila država.

SHEMA LINIJ

Vir: Mestna občina Celje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *