Spoštovani!

Na delavnici bo predstavljena dobra praksa tehnologije vzgoje ekološkega paradižnika. Možno pa bo tudi kupiti ekološko vzgojene sadike.

 Deteljica in J. Ledinek

Termin delavnice:

SREDA, 04. 05. 2022, ob 16.30

Tehnopark Celje, Platforma 360

brezplačno

Delavnico bo izvedel g. Jože Ledinek je ekološki kmet iz kmetije Ržen in predsednik Združenja ekoloških kmetov Deteljica. 

Z ekološkim kmetovanjem se ukvarja že vrsto let. Nadgrajuje pa ga tudi z biodinamičnim načinom kmetovanja. Na kmetiji pridelujejo vrtnine, izdelujejo kis in stiskajo hladnostiskano olje iz sončnic, lanu in totra. Vrsto let tudi vzgajajo ekološki paradižnik. Ker njegov osebni moto, da je ključno nenehno izobraževanje in eksperimentiranje, pa svoje neprecenljive izkušnje in znanje tehnologije ekološke pridelave širi med zainteresirane.

Na delavnici bo teoretične osnove ekološke vzgoje paradižnika praktično prikazal na podlagi prikaza tehnologije sajenja paradižnika in pikiranja, priprave zemlje, presajanje, zalivanje, pinciranje, pobiranje plodu, gnojenje, krajšane listov.

Seznanil nas bo tudi z razliko med integriranim in ekološkim principom vzgoje paradižnika, z vrstami paradižnika, vključno s slovensko avtohtono vrsto in kateri paradižnik je najokusnejši.

Obvezna je predhodna prijava preko spletnega obrazca: https://www.tehnopark.si/Aktualne-delavnice/Tehnologija-vzgoje-paradiznika/ ali  infotehnopark@celje.si.

Za dodatne informacije smo dosegljivi na 03 828 20 93 ali infotehnopark@celje.si

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *